Monthly Archives: јули 2012

65.000 евра за уште една фонтана во Аеродром

Аеродром доби уште една фонтана, во зеленилото меѓу кулите на улицата Бојмија. Фонтаната е кружна и на нивоа, а за нејзина изработка се потрошени 4 милиони денари, односно 65.000 евра, пари од буџетот на Општина Аеродром. Од локалната власт информираат … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Усвоен ребалансот на буџетот на Општина Кавадарци

Советот на општина Кавадарци во рамки на 54. седница го усвои ребалансот на буџетот на општината и Извештајот за буџетското извршување во вториот квартал. Раководителот на Секторот за финансии, Цанка Јовановска рече дека кварталниот извештај ги условува измените на буџетот … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Општина Аеродром изгласа ребаланс на буџетот

Советот на Општина Аеродром на седницата одржана на 13 јули изгласа ребаланс на општинскиот буџет за 2012 година. Со ребалансот, бу­џе­тот на Ае­род­ром за 2012 го­ди­на од 1.785.746.126 де­на­ри се нама­лу­ва на 1.659.634.695 де­на­ри, од­нос­но за 130 ми­ли­о­ни де­на­ри. Најмногу … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

НСДП: Општината потроши 12 милиони евра, а не успеа да реализира позначаен проект

За четири години општината потрошила 12 милиони евра од буџетот, а не успеала да реализира ниту еден значаен проект со кој ќе го подобри животот на штипјани. Единствен проект на кој што се работи во моментот е реконструкцијата на Градскиот … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Oпштина Струмица го зголеми буџетот за 2012 година

Советот на општината Струмица едногласно одлучи да го зголеми буџетот за тековната година со ребаланс од 2,4 милиони евра. Со тоа, Струмица е единствена општина во државата која врши позитивен ребаланс по првите шест месеци од годината, за разлика од … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment