Monthly Archives: јули 2012

Општини бараат зголемување на приходи

Општините со сопствени приходи покриваат одвај една третина од вкупните расходи. За финансиски да се одржат тие бараат зголемување на приходите од персоналниот данок и ставка на ДДВ на 6, наместо досегашните 4 проценти. Хорхе Васкез, експерт за фискална децентрализација, … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment