Monthly Archives: август 2012

Градоначалникот на Општина Гостивар, Руфи Османи, по повод Фитер Бајрам, пушти во употреба две улици

Стотици граѓани учествуваа на свеченото пуштање во употреба на изградените и реконструирани улици во последно време во градот Гостивар, капитални проекти реализирани со средства од општинскиот буџет. Улиците изградени пред месец Рамазан, а кои што чинеа 210 илјади евра, со … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Реконструкција на Спортската Сала во ОУ “Вук Караџиќ” и “Наим Фрашери” во Општина Куманово

Во тек е темелна реконструкција на спортската сала во основното училиште “Вук Караџиќ” и “Наим Фрашери” чија вредност изнесува 5 600 000 денари. Планирана е целосна промена на кровот на спортската сала и помошните објекти, како и нова надворешна фасада. Внатрешноста … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Општина Аеродром ги модернизира основните училишта

Општина Аеродром издвои околу 17 милиони денари, средства од Буџетот на Општината реновирање на основно училиште „Љубен Лапе“. Реконструкцијата се состои од замена на азбесниот покрив со ребрест лим, прозорците и санитарните јазли во училиштето. Реконструкцијата на училиштето ја вршеше … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment