Monthly Archives: септември 2012

Стартува проектот „Форуми во заедницата“. Жителите за Аеродром од утре почнуваат со кроење на буџетот на општината

Од 19.9.2012 година (среда), со почеток во 13:00 часот во ОУ „Љубен Лапе” ќе се одржи првата средба во рамки на проектот „Форуми во заедницата”, на која граѓаните ќе дискутираат за теми што се важни за нивното секојдневие и ги … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Општина Гази Баба финансира градежни активности во Хиподром и Автокоманда

Општина Гази Баба од својот буџет издвои средства во висина од 2.300.000,00 денари за изградба на паркинг и тротоар со павер елементи во населбата Хиподром на улица „Париска Комуна“ во површина од 1200 м2. Изведувач на работите е фирмата АДРА. … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Се асфалтираат улици во населба „Тапани“ во Општина Прилеп

При крај се градежни активности на улиците „Максим Горки“, „Динара“, „Тетовска“, и „Цане Коњарец“ кои се наоѓаат во Урбаната заедница „Тапани“. Улиците се со должина од 1.900 метри, а средствата за реализација на овој инфраструктурен зафат се во висина од 8.500.000 … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Се асфалтира патот од Струмица до Попчево

Денеска почна да се асфалтира патот од Струмица до населеното место Попчево во должина од 6,5 километри или со вкупна површина од околу 25 илјади метри квадратни. Патот е широк 6 метри во урбаниот и 3,5 метри надвор од урбаниот … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment