Monthly Archives: октомври 2012

Почна постапка за ребаланс на буџетот на Општина Штип

Комисијата за финансирање, буџет и ЛЕР на Општина Штип ги прифати  предлог-измените и дополнувањето на буџетот на Општина Штип, со кои се предвидува намалување на приходната и на расходната страна. Дополнувањата се со цел буџетот да биде оптимален и да … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Општина Прилеп го намали буџетот за 2 отсто

Општина Прилеп во септември направи прв ребаланс на буџетот за оваа година, намалувајќи ги проекциите за 2 отсто или од 464 милиони денари на 455 милиони денари. Со ребалансот кај даночните приходи има намалување за 57,7 милиони денари или за … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment