Monthly Archives: декември 2012

Ревизорите открија неправилности во финансиското работење на општините Битола и Карпош

Деновиве Државниот завод за ревизија ги објави извештаите од ревизијата на работењето на две поголеми општини – Битола и Карпош.  Овде ви пренесуваме дел од забелешките на ревизорите, а целосните извештаи можете да ги најдете на линкот: http://www.dzr.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=17&tabid=1113 За Општина … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Општина Велес го намали буџетот за 4,4 проценти

Советот на Општина Велес на седницата одржана на 15 ноември донесе одлука да го измени и дополни буџетот на општината. Според усвоените измени, вкупните приходи се намалуваат за 4,4% од претходно планираните и сега изнесуваат 651,555,887 денари. Најголемо намалување има … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment