Monthly Archives: февруари 2014

Колку планираат општините да потрошат годинава за привремени вработувања?

Од достапните буџети на единиците на локалната самоуправа можат да се направат споредби помеѓу општините во однос на нивните планови за разни трошења во текот на годината. Овде ќе претставиме една споредба за трошоците што поголемите општини во Македонија планираат … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment

Пет големи општини немаат волја да ги објават буџетите

Иако поминува веќе вториот месец од годинава, голем дел од општините на своите официјални веб страни сѐ уште ги немаат објавено буџетите кои нивните општински совети ги изгласале во декември минатата година. Куманово, Тетово, Кисела Вода, Струга и Чаир се … Continue reading

Posted in Актуелности | Leave a comment